viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Sunday, June 24, 2012

10 Muzium Menyeramkan di Dunia

Muzium-muzium di bawah ini memang sangat menyeramkan dan menakutkan. Inilah 10 Museum Yang Paling Menakutkan di Dunia yang berjaya dirangkum team duniakita.


10. House on the RockMuzium ini awalnya dirancang untuk mengumpulkan benda apa saja, House on the Rock terletak di Deer Shelter Rock, Wisconsin yang pertama kali dibuka pada tahun 1959. Disini terdapat replika dari berbagai kota Amerika di awal abad ke-20 replika juga ada monster laut sepanjang 200 kaki.Namun sayangnya semua koleksi di rumah muzium inidibiarkan berhabuk dan dalam ruang gelap. Kalian boleh membayangkan bagaimana sebuah bilik gelap mengandungi pelbagai alat muzik tua dan beratus-ratus boneka tak terawat bersatu dengan bau pengap dan hawa mistik menyeramkan!


9. Glore Psychiatric MuseumSiapa yang tidak ingin melihat sebuah muzium yang didedikasi untuk sejarah hal-hal hebat seperti rawatan kejut elektrik dan Lobotomies? Ya.hampir semua orang minat hal itu, tapi jika kamu ingin lihat hal-hal yang mengejutkan, sila berkunjung ke Glore Psychiatric Museum. Dan jika kamu melihat bahagian yang paling mengerikan di muzium ini, santai saja sebab itulah kenikmatannya. Jangan lupa untuk melawat kawasan rawatan kuno di mana anda boleh melihat alat-alat untuk pesakit yang mengalami pendarahan dan diaorama operasi psychosurgical menarik yang membuat kalian terus melangkah.


8. New Haven Ventiloquist MuseumDi New Haven Connecticut terdapat sebuah muzium yang hanya mengandungi baris demi baris boneka ventriloquist tua. Setiap tempat duduk di teater mempunyai boneka di dalamnya. duniakita.info Sekarang kebanyakan orang tidak lagi menderita Autonomatonophobia (rasa takut jika melihat figur manusia buatan - yes it 's real) Ada seribu "Chuckie" disini.


7. Catacombs of PalermoCatacombs dari Palermo berubah menjadi sebuah muzium kematian. Jauh di dalam perut biara Kapusin kalian boleh melihat beratus-ratus mayat - baik sami atau mayat mayat masyarakat setempat. Mayat mayat ini di bariskan di sepanjang dinding dalam pakaian saat mereka dikuburkan. Mayat-mayat itu diletakkan di Catacombe dari akhir abad ke-16 hingga pemakaman yang terkini - Rosalia Lombardo pada 1920-an. Udara dingin dan persekitaran yang kering bererti bahawa jenazah sangat terjaga dengan baik - disimpan dengan sangat baik sehingga kelihatan seperti tidur.Yang paling mengerikan mayat mayat ini seperti terlihat siap bangun setiap saat untuk menyerang para pengunjung.Tempat percutian yang asik bukan? Hiiiy


6. London DungeonRuang bawah tanah London yang sangat terkenal. Menempatkan benda benda menakutkan yang tinggal disini. Sebuah peninggalan penjara bawah tanah dan tempat penyiksaan di abad pertengahan. Jika anda pergi ke Dungeon sebaiknya minum dulu jika memiliki sakit jantung sebab disini banyak pelakon bayaran yang akan melompat tiba tiba dan menakut nakutkan kamu. Antrian masuk kesini sangat panjang, sebab tarikan yang sangat terkenal. duniakita.infoSatu-satunya tempat lain yang mempunyai antrian terpanjang lain iaitu kedai roti di Soviet Rusia.


5.Lombrop 's Museum of CriminalCesare Lambroso mendirikan sekolah Itali kriminologi. Tidak menghairankan jika muzium ini - diisi dengan objek yang memang mengerikan.Dikombinasikan dengan berbagai macam koleksi yang menggambarkan tindak kejahatan, ada senjata yang digunakan untuk menyembelih manusia, bahkan Lambroso mempunyai koleksi kepala yang di awetkan dalam botol formalin dengan sempurna. Jika anda berminat dengan kisah kejahatan - atau hanya ingin menghabiskan hari menatap tengkorak, potongan sisa sisa tubuh manusia, dan benda-benda mengerikan lain, ini adalah tempat yang sesuai.


4. Madame TussaudIni mungkin entri yang paling terkenal di dalam senarai. Madame Tussauds di London yang terkenal kerana koleksi replika terbesar yang dibuat dari lilin - kebanyakan dari orang-orang terkenal. Tapi muzium itu mulai lebih mengerikan. Madame Tussaud memulakan koleksi sejak revolusi Perancis. Dia akan pergi ke Guillotine setelah mendengar ada orang telah dihukum bunuh dan membuat cetakan lilin kepala mereka yang terputus!. Dan yang paling dikenali mungkin adalah patung lilin Raja terakhir dari Perancis. Kesemua kepala ini dipamerkan di muzium bersama dengan koleksi lain yang mengerikan, menampilkan gambaran kesadisan dalam sejarah. Ketika kamu melihat patung replika berukuran seperti asli dari salah satu korban Jack the Ripper, kamu akan berfikir dua kali untuk kemari. Oh ya satu lagi-untuk membuat hal-hal yang lebih menakutkan, bilik penuh kengerian ini sekarang menambah tarikan dengan pelakon yang akan melompat keluar dan menakut-nakutkan tetamu. Sepertinya kamu harus membawa seluar dalam cadangan kalau kemari. hahahahaha


3.Museum of AnatomyHonoré Fragonard adalah seorang profesor anatomi - sekurang-kurangnya dia sampai ia dikurung kerana menunjukkan gejala kegilaan! Dua puluh tahun kemudian ia mulai pekerjaan yang akan membuat prestasi cemerlang dalam hidupnya. Tahun 1794 ia mengumpulkan mayat untuk koleksinya dan menjadi muzium tentang anatomi terbesar. Museum direka untuk menyimpan dan mamerkan koleksi mayat yang dikuliti olehnya dan dibalsem dengan resep resep rahsia - resipi yang tetap menjadi misteri sampai hari ini. Koleksinya mengandungi tubuh haiwan yang dikuliti dan di awetkan, mayat kanak-kanak-kanak-kanak, dan juga mayat jenayah yang tewas dilaksanakan serta koleksi tengkorak dari panti-panti gangguan mental.


2. Mutter MuseumMuseum Mutter terkenal kerana koleksi yang besar dari spesimen tengkorak dan anatomi termasuk model lilin seorang wanita dengan tanduk manusia tumbuh di dahinya, dipamerkan juga sebuah kerangka tertinggi dari Amerika Utara, usus manusia sepanjang 5 kaki (digambarkan di atas) yang mengandungi lebih dari 40 pon kotoran , dan ketakutan tubuh dari Soap Lady misteri yang seluruh tubuh mayat itu berubah menjadi sabun setelah dia meninggal. Muzium ini juga rumah tumor ganas diambil dari tubuh Presiden Grover Cleveland, ada juga hati kembar siam dari Siam terkenal Chang dan Eng Bunker, dan bahagian-bahagian organ pembunuh Presiden Abraham Lincoln, John Wilkes Booth.


1.The Purgatory MuseumMenurut doktrin Katolik, orang yang meninggal dengan hanya sedikit dosa pada jiwa mereka akan menuju ke api penyucian untuk dibersihkan oleh api itu sebelum melayang ke syurga. Di Gereja Hati Kudus di daerah Prati Rom, terdapat sebuah muzium kecil yang terletak di belakang altar samping. Ini adalah muzium api penyucian. Tempat ini benar-benar menakutkan, mempamerkan dokumentasi kes-kes jiwa-jiwa di api penyucian yang kembali ke bumi untuk menghantui. Beberapa item yang dipamerkan iaitu meja dengan tanda hangus dan garis-garis yang diukir dari itu oleh tangan dari dunia lain, serta jejak cap jari terbakar pada pakaian dan cadar. Tapi mungkin item yang paling menakutkan dari semua itu adalah sebuah buku mengandungi telapak tangan hangus di salah satu lembarannya. Sebuah telapak tangan biarawati yang sudah lama meninggal dan terjebak di api penyucian atas dosa dosa yang tidak diketahui.


DBS