viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Wednesday, June 27, 2012

Kejadian Teraneh di Dunia Komputer

Berikut adalah 11 kejadian aneh yang terjadi di dunia komputer selama tahun 2007.Takk percaya buktikan saja:


1. Penjahat Linux harus belajar mencintai Windows
Beberapa orang beranggapan bahawa keadilan criminal sudah melunak, namun pecinta Linux Scott McCausland nampaknya kurang setuju. Setelah dituduh dalam kes pembajakan software, ia diperintahkan untuk memasang perisian pencatat untuk mengetahui aktiviti online-nya. Masalahnya ialah software tersebut hanya boleh dijalankan di Windows.

2. Seseorang dipenjara kerana menambah isterinya ke dalam rakan Facebook-nya
Seorang suami menghantar friend request pada isterinya pada Facebook dan berakhir di penjara. Ini mungkin terdengar menggelikan, namun pasangan tersebut dikhabarkan sedang bertengkar dan si suami tidak dibenarkan untuk menghubungi isterinya oleh mahkamah.

3. Developer membereskan forum dengan memasang "filter kebodohan"
Muak dengan kebodohan yang sering diucapkan di forum, sebuah pasukan yang terdiri dari developer Amerika cuba mengelakkan perkara seperti itu muncul. Filter tersebut membaca setiap posting yang mempunyai berpotensi untuk berisikan ucapan bodoh atau sesuatu yang tidak penting dan meminta penulis untuk menulis semula posting tersebut.

4. Keyboard dengan harga $ 1500
Keyboard ini sedia untuk ia yang memiliki segala-galanya kecuali nalar . Barang ini mengandungi skrin OLED di sebalik setiap butang yang boleh anda ganti dengan gambar-gambar tidak penting.

5. Excel 2007 salah mengira
Percaya atau tidak, tidak semua produk Microsot adalah masterpiece tanpa cacat seperti Vista. Excel 2007 misalnya memberikan jawapan 100.000 untuk pengiraan 850x77.1, yang jelas-jelas salah dan sangat jauh.

6. Staples menjual kabel USB dengan harga £ 44 USB
Staples mencari dirinya dalam banyak aduan pelanggan yang mengeluh jualan kabel printer dengan harga $ 44. Staples menyanggah telah melakukan hal tersebut. Namun pada akhirnya nampaknya seorang ibu mengaku telah bersalah dan cukup senang dengan pencetak $ 10,000-nya

7. Petunjuk jalan yang mengatakan untuk mengacuhkan sat nav
Sat nav mungkin dapat membawa kita secara baik dari A ke B, namun nampaknya mereka juga mempunyai selera humor seperti mendesak lori untuk memasuki jalan yang sempit dan menunjukkan ambulans jalan yang salah. Untuk mengatasi hal ini penduduk Welsh memberikan isyarat untuk tidak mempercayai sat nav.

8. Kebenaran di sebalik laptop bernilai berjuta-juta dollar
Cerita lama bahawa syarikat yang belum pernah didengar mengaku sedang membuat laptop dengan teknologi paling muthakir di London. PC Pro melakukan penyiasatan dan mendapati bahawa ia hanyalah ruangan dengan teres sama seperti bilik lain di jalan Fulham.

9. Hacker menggunakan tempat tempatan di Czech
Dalam sebuah protes, seorang hacker asal Czech merampas sebuah webcast yang memaparkan tempat keindahan tempatan sedang diserbu. Namun sayangnya tanyangan tempat tersebut sedang ditayangkan di televisyen nasional, sempat sedikit menimbulkan kebingungan penduduk local Republik Czech.

10. Kazakhstan: rumah broadband berharga £ 11.000
Jika anda berfikir sedang membayar sesuatu yang mahal untuk broadband anda, cuba datang ke Khazakstan yang membayar £ 1600 sebulan untuk sambungan 1,5 Mb / saat mereka dan £ 11.000 untuk 6Mb/detik. Benar sekali 6Mb/detik, kelajuan yang mengagumkan yang akan anda lihat di UK.

11. Lord sedang menulis semula internet
Untuk membuktikan bahawa internet tidaklah terpisah dari kenyataan, The House of Lords Science and Technology Committee sedang dengan serius-seriusnya membenahi internet dengan membuang yang lama dan menukar yang baru.

DBS