viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Saturday, July 14, 2012

10 Saintis Paling Sadis Di Dunia

Saintis juga terkenal kerana kontroversinya dengan teori yang mereka yakini hingga kegilaannya dengan amalan-amalan yang sangat tidak lazim bahkan menggunakan manusia sebagai arnab percubaan.
Charles Darwin misalnya, terkenal kerana kontroversi teori Darwinnya yang banyak ditentang. Meskipun teori Darwin belum terbukti benar, sebahagian saintis lain sudah berjaya membuktikan kebenaran teori mereka dan menggugurkan bantahan-bantahan yang mereka terima.
Namun saintis-saintis ini adalah saintis gila yang menggunakan segala cara untuk membuktikan kebenaran teorinya:

1. Vladimir Demikhov: transplantasi Anjing Berkepala DuaPada tahun 1954, pakar bedah Soviet Vladimir Demikhov, mendedahkan karya terbesarnya kepada dunia: Seekor anjing berkepala dua. Kepala anak anjing telah dicangkokkan ke leher anjing gembala Jerman dewasa. Kepala kedua akan mendapatkan sisa susu, tidak perlu makanan kerana susu mengalir menuruni leher dari sambungna esofagus.
Meskipun akhirnya kedua binatang akan mati kerana penolakan rangkaian, itu tidak menghentikan Demikhov untuk mencipta lebih dari 19 lagi anjing berkepala dua selama 15 tahun selepas itu.

2. Stubbins Ffirth: Demam Kuning Vomit-Minum DoktorSelama tahun 1800-an, seorang doktor latihan di Philadelphia, Stubbins Ffirth, membentuk hipotesis bahawa demam penyakit kuning bukan penyakit menular, dan meneruskan hipotesisnya dengan melakukan percubaan pada dirinya sendiri.

Awalnya dia menuangkan darah dijangkiti ke lukanya yang terbuka dan kemudian mencubanya dengan meminum darah dijangkiti tersebut. Dia tidak jatuh sakit, namun hal ini bukan kerana demam kuning tidak menular, melainkan kerana kemudian diketahui bahawa penularannya harus melalui suntikan terus ke dalam aliran darah, atau biasanya
melalui gigitan nyamuk.

3. Josef mengele, Malaikat KematianJoseph mengele menjadi termasyhur kerana menjadi salah satu doktor SS yang mengawasi pemilihan tahanan yang datang, menentukan siapa yang harus dibunuh dan siapa yang menjadi buruh paksa, dan untuk melakukan eksperimen manusia di kem tahanan tersebut, di antara orang-orang yang mengenal mengele sebagai "Malaikat Maut . "
Di Auschwitz, mengele melakukan sejumlah kajian pada anak kembar. Setelah percubaan selesai, anak kembar ini biasanya dibunuh dan tubuh mereka dibedah. Ia mengawasi sebuah operasi di mana dua anak-anak Gipsi dijahit menjadi satu untuk mencipta kembar siam, tangan anak-anak menjadi sangat dijangkiti di mana urat-urat mereka telah rosak. Mengele sangat fanatik dengan darah dari anak kembar, terutama yang kembar. Dia dilaporkan mengambil darah mereka sampai mati.
Tawanan Auschwitz Dekel Alex mengatakan:
"Saya tidak pernah boleh menerima kenyataan bahawa mengele sendiri percaya dia melakukan pekerjaan yang serius - bukan dari cara dia kurang teliti tentang hal itu. Ia hanya menjalankan kekuasaannya."
"Mengele menguruskan sebuah kedai daging - bedah utama yang dilakukan tanpa ubat bius. Sekali waktu, saya menyaksikan sebuah operasi perut - mengele menghapuskan potongan-potongan dari perut, tetapi tanpa ubat bius. Di lain waktu, itu adalah hati yang dikeluarkan, lagi-lagi , tanpa ubat bius. Saat itu mengerikan. "
"Mengele adalah seorang doktor yang menjadi gila kerana ia diberi kuasa. Tidak ada yang pernah bertanya kepadanya - kenapa yang satu ini mati? Mengapa tidak yang satu binasa? Para pesakit tidak masuk hitungan. Dia mengaku melakukan apa yang ia lakukan dalam nama ilmu pengetahuan, tetapi itu adalah sebahagian daripada kegilaan ".

4. Johann Conrad Dippel: Frankenstein asliJohann Conrad Dippel lahir dan besar di istana Frankenstein, pada 1673 di sebuah tempat di dekat dekat Darmstadt, Jerman. Dia dikatakan sebagai wujud asli dari novel Mary Shelley 's "Frankenstein", walaupun gagasan itu tetap kontroversi.
Setelah mempelajari teologi, falsafah dan alkimia, ia mencipta minyak binatang yang diperbuat dari tulang, darah dan pelbagai produk-produk haiwan yang lain, yang dikenali sebagai Minyak Dippel yang diharapkan menjadi setara dengan mimipi para alkemis tentang "ubat mujarab kehidupan."
Dikatakan bahawa beberapa bahagian dalam karyanya ini termasuk mendidihkan pelbagai bahagian tubuh dalam tong-tong besar untuk membuat semacam ramuan orang gila. Dippel dikenali sebagai penemu bahan kimia sintetik bernama Prussian Blue. Ia mendakwa pernah menciptakan cecair hidup abadi. Khabarnya, percubaannya itu terinspirasi oleh watak yang sesuai dengan nama istana tempat ia lahir, Franskenstein.

5. Giovanni Aldini: Percubaan Elektrik Pada MayatAldini adalah keponakan Luigi Galvani. Pamannya mencari konsep galvanisme, saat melakukan percubaan dengan arus elektrik pada kaki katak. Aldini cuba meneruskan percubaan tersebut lebih lanjut. Aldini melakukan percubaan pada mayat. Di depan audiens, ia melakukan eksperimen pada tahanan yang dihukum gantung, George Forster.
Dia menerapkan batang konduktor penghantar elektrik pada rektum, hingga tahanan tersebut mulai menumbuk udara, dan kakinya mulai menendang dan tersentak. Batang yang diterapakan pada wajah membuat mayat itu mengepalkan dan gementar. Mata kirinya terbuka.
Dan Beberapa orang yang hadir takut mayat itu hidup kembali, dan jika benar maka ia harus kembali dilaksanakan. Satu orang penonton begitu ketakutan, dan tak lama selepas meninggalkan kawasan tersebut, dia dilaporkan meninggal.

6. Sergei Bruyukhonenko: The Dog DecapitatorJauh sebelum Vladimir Demikhov, percubaan gila Bruyukhonenko pada anjing mengarah pada prosedur pembangunan jantung terbuka. Ia mengembangkan mesin kasar yang disebut autojektor (jantung dan paru-paru mesin).
Dengan menggunakan mesin primitif ini, Bryukhonenko menjaga beberapa kepala anjing tetap hidup. Pada tahun 1928, ia menunjukkan salah satu kepala di depan penonton.
Untuk membuktikan itu nyata, ia memukul-mukul palu di atas meja. Kepala itu tersentak. Ketika mata kepala anjing itu disinari cahaya, matanya berkelip. Dan ketika diberi makan sepotong keju, selebihnya akan keluar dari kerongkong, yang membuat banyak penonton terpukau namun juga jijik dan tidak senang.

7. Andrew Ure: Jagal ScotlandAndrew Ure, meskipun banyak prestasi sebagai doktor Scotland, dia lebih terkenal dengan empat percubaan yang dilakukan pada Matius Clydesdale pada 4 November 1818.
Percubaan pertama melibatkan insisi di tengkuk. Sebahagian dari vertebra dihilangkan. Sebuah insisi kemudian dibuat di pinggul kiri. Kemudian potongan dibuat di bahagian tumit. Dua batang yang berhubung dengan bateri ditempatkan di leher dan pinggul, yang menyebabkan kejang-kejang tak terkawal.
Batang kedua kemudian ditempatkan di tumit, dimana kaki kiri menendang dengan begitu kuat, sehingga hampir membuat roboh pembantunya. Percubaan kedua membuat diafragma dari dada Forster naik turun, seolah-olah ia bernafas lagi.
Ure telah melaporkan bahawa selama darah Forster tidak dikeringkan, atau lehernya tidak putus, ia yakin ia boleh menghidupkannya kembali.
Percubaan ke-3 menunjukkan ekspresi wajah yang luar biasa yang ditunjukkan ketika Ure membuat sayatan di dahi Forster. Batang itu dimasukkan, dan wajah Forster mulai menunjukkan emosi kemarahan, horor, putus asa, kesedihan, dan mengerikan, berkerut tersenyum.
Ekspresi takut dari penonton begitu parah sehingga satu doktor pengsan di tempat. Percubaan akhir membuat orang-orang percaya bahawa Forster memang hidup. Potongan juga telah dibuat di telunjuk. Ketika batang itu dimasukkan, Forster mulai mengangkat tangannya dan menunjuk orang-orang di antara para penonton. Tak perlu dikatakan, banyak penonton yang histeria.

8. Shiro Ishii: Doktor Iblis SejatiIshii adalah seorang ahli mikrobiologi dan leftenan jeneral Unit 731, sebuah unit perang biologi Tentera Empayar Jepun semasa Perang Sino-Jepun. Beliau dilahirkan di bekas Desa Shibayama Kabupaten Sanbu di Wilayah Chiba, dan belajar perubatan di Universiti Empayar Kyoto.
Pada 1932, ia memulakan eksperimen pendahuluan dalam perang biologi sebagai projek rahsia tentera Jepun. Pada tahun 1936, Unit 731 terbentuk. Ishii membina sebuah sebatian besar - lebih dari 150 gedung-gedung lebih dari enam kilometer persegi - di luar bandar Harbin, China.
Beberapa dari sekian banyak kekejaman yang dilakukan oleh Ishii dan yang lain di bawah komandonya di Unit 731 meliputi: pembedahan makhluk hidup hidup orang (termasuk wanita hamil yang dihamili oleh doktor), tahanan dengan kaki dipotong dan dipasang ke bahagian lain dari tubuh mereka, sejumlah tawanan dibuat beku anggota tubuhnya dan dicairkan untuk mempelajari hasil gangren yang tidak dirawat.
Manusia juga digunakan sebagai kes uji hidup untuk pelempar bom tangan dan nyala api. Tahanan disuntik dengan inokulasi penyakit, dengan disamarkan sebagai program vaksinasi, untuk mempelajari kesan mereka. Untuk mempelajari kesan penyakit kelamin yang tidak ada ubat, tawanan laki-laki dan perempuan sengaja dijangkiti dengan sifilis dan gonore melalui perkosaan, lalu dipelajari.
Setelah diberikan kekebalan oleh Pihak Berkuasa Pendudukan Amerika pada akhir perang, Ishii menghabiskan waktunya dalam penjara untuk kejahatannya dan meninggal pada usia 67 akibat kanser kerongkong.

9 Kevin Warwick: Manusia Cyborg PertamaKevin Warwick adalah ilmuwan Inggeris dan profesor sibernetika yang sangat terpesona pada robot, dia bahkan berusaha untuk menjadi orang pertama yang pernah menjadi seorang cyborg.
Pada 1998, sebuah pemancar RFID sederhana Warwick tanamkan di bawah kulitnya, dan digunakan untuk mengawal pintu-pintu, lampu, pemanas, dan peranti lain yang dikendalikan komputer berdasarkan pendekatan keilmuannya. Tujuan utama dari percubaan ini dia katakan untuk menguji batas-batas kemampuan tubuh dapat menerima, dan seberapa mudahnya akan menerima isyarat yang bererti dari cip.
Pada tahun 2002, peralatan saraf yang lebih kompleks ditanamkan pada sistem sarafnya, untuk mendapatkan akses isyarat. Percubaan terbukti begitu berjaya, hingga isyarat yang dihasilkan cukup terperinci pada lengan robot untuk meniru tindakan lengan Warwick sendiri.
Kemudian, tambahan percubaan yang paling diterbitkan adalah di mana sebuah array sederhana ditanamkan ke isteri Warwick dengan tujuan untuk mencipta suatu bentuk empati telepati atau menggunakan sinya lInternet untuk berkomunikasi dari jarak jauh juga berjaya, menghasilkan percubaan murni pertama komunikasi elektronik antara dua sistem saraf manusia. Eksperimennya masih berterusan hingga saat ini.

10 John Lilly: Pencipta Tank Perampas SensorUntuk mengetahui apa yang akan terjadi jika otak terputus dari semua rangsangan luaran, saintis John Lilly membina tangki kekurangan indra pertama pada tahun 1954. Mengambang di air hangat selama berjam-jam dalam gelap-gelita dan keheningan, Lilly mula mengalami fantasi nyata.

"Fantasi ini terlalu peribadi untuk disampaikan kepada umum," dia melaporkan kemudian. Halusinasi subjek ujian-nya sama-sama sukar untuk dikategorikan secara ilmiah. Ini adalah salah satu alasan mengapa penelitian nya tidak diterbitkan.
Lilly kemudian menyerah pada penelitian ilmiah dan mula mendirikan syarikat Tank Samadhi, yang dihasilkan untuk domestik. Pada tahun 1980 karya Lilly adalah model untuk filem "Altered States". Setelah menjadi guru zaman baru, ia meninggal pada tahun 2001.

DBS