viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Saturday, July 14, 2012

4 Misteri Benua Yang Hilang

Sebuah benua yang hilang adalah daratan hipotesis yang kerana alasan apapun, hari ini tidak dapat kita labuhi lagi. Sebuah contoh utama adalah Atlantis, yang menurut mitos Yunani, tenggelam ke dasar laut. Ini adalah senarai empat benua hilang sama.

1. Benua MUKetika pelancong dan penulis Augustus Le Plongeon dieksplorasi runtuhan Maya di Yucatan, ia mengaku telah diterjemahkan salah satu daripada empat naskah kuno Maya yang dikenal. Menurut terjemahan, tamadun Maya jauh lebih tua dari orang-orang Mesir dan Yunani, dan bahawa naskah kuno juga mengatakan kepada sebuah benua bahkan lebih tua: Mu. Menurut Le Plongeon, Mu terletak di suatu tempat di Lautan Atlantik dan, setanding dengan Atlantis, telah tenggelam oleh gempa bumi yang mengerikan. Pelarian dari Mu kemudian akan membentuk Mesir sementara yang lain akan menjadi bangsa Maya.

Lain, sedikit lebih "di luar sana" teori disajikan oleh James Churchward tahun 1926. Dia menyatakan bahawa setelah menterjemahkan lebih dari dua ribu tablet, ia telah belajar bahawa Mu benar-benar ada di Lautan Pasifik dan rumah bagi lebih dari enam puluh juta orang tetap menjaga tanah jajahan di bahagian lain dunia. Peradaban itu maju, mungkin yang paling canggih pada masanya. Namun, kira-kira tiga belas ribu tahun yang lalu itu hancur dalam satu malam oleh aktiviti gunung berapi bawah tanah. Dia berpendapat bahawa peradaban yang kita anggap kuno induk dari semua pelarian Mu kerana mereka semua simbol umum digunakan untuk komunikasi. Lebih-lebih lagi, ia menunjuk seni monolitik dan kehadirannya di seluruh dunia kuno sebagai bukti untuk tuntutan.

Ilmu, tentu saja, harus menolaknya kerana ilmu pengetahuan harus menjadi downer banyak masa. Kita tahu bahawa daratan yang cukup besar (sekurang-kurangnya yang yang cukup dapat rumah enam puluh juta orang) hanya tidak itu tidak menghentikan orang percaya, walaupun "tenggelam.". Orang percaya modern mendakwa bahawa bukti dari Mu dapat ditemukan dari pantai Yonaguni Island, Jepun, di mana beberapa struktur boleh dijumpai di bawah air.


2. Benua Lemuria

Lemuria mempunyai dasar tidak dalam tablet tanah liat, melainkan dalam hipotesis. Setelah menyedari bahawa fosil lemur dan haiwan berkaitan boleh didapati di India dan Madagascar namun di tempat lain di Afrika Selatan dari Timur Tengah, zooligist Philip Scatler mencadangkan bahawa Madagascar dan India pernah bergabung dengan daratan, dalam hal ini sebuah benua yang lebih besar atau tanah jambatan.

Sebenarnya, Scatler bukan orang pertama yang mencadangkan ini. Banyak ahli zoologi (dan perlu diingat bahawa berbicara tentang tahun 1700-an dan 1800-sini, di mana membuat tuntutan omong kosong adalah credential hanya satu yang diperlukan untuk menjadi seorang ahli zoologi) mencadangkan hal yang sama. Mereka, bagaimanapun, tidak memikirkan nama imut untuk pergi dengan itu, nampaknya kerana mereka tidak mempunyai orang pemasaran yang solid. Tapi Scatler dipopularkan gagasan dan akan ilmiah masyarakat mempunyai kes terminal Lemuriamania. Makalah mulai berteori bahawa benua itu sebenarnya membentang dari Lautan Pasifik untuk lebih menjelaskan pengedaran spesies yang berbeza di seluruh dunia. Arahan Kelangsungan Hidup Savage JH Moore pergi sejauh untuk mendakwa bahawa umat manusia mungkin telah berubah daripada spesies yang hidup di Lemuria, meskipun bukti bahawa sekarang hilang ke laut.

Namun, inti dari Lumeria adalah bahawa ia pasti tenggelam ke dasar laut, yang ilmu adalah terlalu senang untuk memanggil susun. Namun, ada sesuatu untuk hubungan India-Madagascar. Kedua-dua negara pernah berhubung, tapi India memisahkan diri jutaan tahun yang lalu, terutama tanpa tenggelam.


3. Benua ThuleYunani explorer Pytheas adalah orang pertama yang telah menulis tentang tanah Thule, sebuah utara pulau United. Menurut tulisan-tulisannya (yang hanya berlangsung dalam bentuk serpihan dirujuk oleh sejarawan lain) itu berlayar enam hari dan merupakan utara terjauh dari pulau-pulau yang dikenali, menempatkannya di Lingkaran Artik.

Pada masa yang paling orang tidak mengambil tuntutan Pytheas yang terlalu serius, kerana ia mempunyai reputasi untuk peregangan kebenaran hanya sedikit. Dokumen yang masih hidup yang paling rujukan Thule langsung menolak gagasan ini dengan menegaskan bahawa Pytheas hanya membingungkan beberapa pulau kecil dan Inggeris bahawa ia kemungkinan besar off dari meds nya.

Tidak seperti entri kami sebelumnya, tidak ada senario kiamat awesome untuk Thule. Ini dianggap "hilang" kerana jika Pytheas benar-benar mencari sebuah pulau tak dikenali maka tentu tidak ada sekarang. Namun, perbincangan yang paling moden pada subjek berpendapat bahawa ia mungkin telah merujuk ke Norway, Scandinavia atau bukan Iceland, jadi dia mungkin telah ke sesuatu jika ia memang tidak berbohong pantatnya off.

Tapi Nazi, pernah pemikir bebas, percaya bahawa Pytheas berbicara tentang sebuah negara yang tidak lagi ada. Lebih-lebih lagi, itu adalah rumah asli dari bangsa Aryan, orang-orang yang digambarkan sebagai gergasi-eqsue super dengan kekuatan ghaib yang menempatkan teknologi moden untuk malu. Menurut legenda, seorang mesias akan datang dari Thule untuk mencipta umat manusia. Kami yakin anda tahu bagaimana cerita itu berakhir.

Sila ambil perhatian kurangnya maklumat utama yang berkaitan dengan Aryan super.


4. Benua Hyperborea

Entri lain dari Yunani kuno, rujukan yang paling awal kita yang masih hidup ke tanah Hyperborea berasal dari 450 SM, walaupun rujukan dibuat untuk sekurang-kurangnya tiga karya hilang juga. Tanah itu diduga lebih jauh ke utara dari yang lain dan rumah bagi Hyperboreans, bangsa raksasa jelas dengan darah ilahi.

Dalam Hyperborea matahari bersinar dua puluh empat jam sehari dan menetapkan hanya sekali dalam setahun. Beberapa teks merujuk pada satu hari di benua yang berlangsung satu tahun berbanding dengan pengukuran standard kami waktu. Menambah lebih ke hal raksasa sihir aneh, Hyperboreans diduga hidup seribu tahun waktu mereka. Ertinya, tiga ratus enam puluh lima hari mereka setara dengan satu tahun super. Ini umur konyol dikreditkan ke masyarakat yang sempurna mereka tidak dari kedua-dua penyakit dan perang. Orang-orang hanya akan menggantung sepanjang hari membuat muzik dan sebagainya.

Itulah yang masih ada dari apa yang kita ketahui dari mitos orang, di luar sebuah legenda saja. Satu menuduh bahawa tentera dari Atlantis telah merancang pencerobohan besar-besaran dari Hyperborea tetapi mundur begitu mereka menyedari bahawa mereka ramah raksasa aneh. Lain tuntutan bahawa Perseus slayed Medusa di Hyperborea daripada Libya, yang semacam bertentangan benda masyarakat yang sempurna, tapi apa pun.

Kewujudan Hyperborea ditentang sepanjang zaman dahulu, walaupun ada beberapa bukti untuk menyokong bahawa itu berdasarkan pada sebuah penemuan yang sebenarnya. Dua puluh empat jam sinar matahari dapat menempatkan pulau di suatu tempat di Lingkaran Artik. Jadi Hyperborea dianggap Siberia atau mungkin jauh-utara liputan China. Sementara itu, Robert Charroux telah menyatakan bahawa Hyperboreans adalah angkasawan kuno yang memilih wilayah planet kita paling sejuk untuk menetap di kerana lebih baik berkaitan dengan iklim planet mereka sendiri. Fikirkan ini apa yang akan anda.