viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Friday, August 31, 2012

Fakta menarik tentang Johnny Depp


1. Sempat jadi korban Death Hoax
24 Januari 2011 lalu, pelakon ini dikhabarkan meninggal akibat kemalangan kereta fatal. Saat itu kabar kematian Johnny sampai jadi Trending Topic di Twitter walaupun akhirnya terungkap kalau berita itu hanya khabar bohong belaka.

2. Sangat berharap mendapatkan peranan menjadi Hamlet 
 Depp mengaku sangat ingin memainkan Hamlet, dan salah satu yang menjadi motivator ternyata adalah pelakon Marlon Brando.

3. Tak suka ditelepon dan mengaku tidak mempunyai telefon 
Privacy adalah masalah besar buat Depp dan kerana itu ia memilih tidak memasang sambungan telefon di rumahnya. Satu-satunya alat komunikasi yang disukai Depp adalah internet.

4. Tak suka menonton filemnya sendiri 
Akting adalah pekerjaan Johnny Depp. Kalau soal lakonan, Depp tak pernah main-main. Tapi anehnya, pelakon ini ternyata tak suka menonton filemnya sendiri. Buatnya, tugasnya berakhir saat syuting berakhir.

5. Diam-diam ngefans berat Justin Bieber 
Anda mungkin tak mengira kalau pelakon yang selalu tampil cool ini ternyata salah satu peminat Justin Bieber. Konon ada saksi mata yang melihat pelakon ini di antara penonton konsert Justin Bieber.

6. Darah Indian mengalir dalam tubuhnya 
 Mungkin belum banyak yang tahu kalau pelakon ini masih keturunan Indian Cherokee. Menurut Depp, neneknya adalah seorang wanita Cherokee walaupun ia sendiri tak boleh memastikan itu.

7. Suka menyendiri dalam sauna 
Depp ternyata selalu meluangkan masa untuk duduk sendiri di dalam sauna. Alasannya, ia merasa lebih kreatif apabila berada di dalam sauna, dan konon watak Jack Sparrow dan Willy Wonka pun lahir di sana.

8. Pengumpul topi sejati 
Semua orang pasti tahu kalau Johnny Depp tak pernah tampil tanpa topi. Pelakon ini memang pengumpul topi sejati. Bahkan saking banyaknya koleksi topi miliknya, Depp sempat kebingungan harus meletakkan topi-topi ini di mana.

9. Punya 13 tatu yang punya erti penting dalam hidupnya 
Walaupun bukan termasuk orang yang maniak tatu, tapi jumlah tatu yang menghiasi tubuh Johnny Depp terhitung tidak sedikit. Khabarnya ada 13 tatu di tubuh Depp dan semuanya mempunyai nilai penting. Tatu itu sebagai penanda saat penting dalam hidupnya, sekaligus mengingatkan Depp pada orang yang sempat masuk dalam kehidupannya.

10. Pelakon pertama yang dicalonkan Oscar melalui filem Disney 
Sehingga saat ini, hanya Johnny Depp saja pelakon yang berjaya masuk nominasi Oscar bagi kategori Pelakon Terbaik melalui sebuah filem produksi Disney.

DBS