viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Wednesday, September 5, 2012

5 Dokumen Paling Rahsia Di Dunia

5.Rekaman Pembunuhan Kennedy

Sealed Sampai: 2017
Pembunuhan John F. Kennedy, presiden ke-35 Amerika Syarikat, berlaku pada hari Jumaat, 22 November 1963 di Dallas, Texas. Kennedy terbunuh akibat ditembak sementara berada di kereta bersama isterinya Jacqueline Bouvier Kennedy. Penyiasatan 10 bulan oleh Suruhanjaya Warren tahun 1963-1964, United States House Select Committee on Assassinations (HSCA) tahun 1976-1979, dan penyiasatan kerajaan yang lain menyimpulkan bahawa Kennedy dibunuh oleh Lee Harvey Oswald.
Fakta Menarik: Dalam tinjauan pendapat AS kebelakangan ini, soalan-soalan yang berikut ini muncul: "Apakah anda fikir Lee Harvey Oswald adalah si penembak dalam pembunuhan Kennedy:" Keputusan adalah: (Oswald 32%), yang lain (51% lelaki bersenjata), ( Oswald Tidak Terlibat Opini 7%) (tidak mengulas 10%.)


4. Rakaman dari seorang pelacur bernama Mata Hari

Dibuka dalam: 1985
Mata Hari adalah nama panggung dari Margaretha Geertruida (Grietje) Zelle (7 Ogos 1876, Leeuwarden, Belanda - 15 Oktober 1917, Vincennes, Perancis), adalah seorang penari eksotik yang dihukum tembak mati kerana mata-mata pada Perang Dunia I.
Setelah hukuman mati, tubuh Mata Hari tidak dituntut oleh ahli keluarga dan digunakan untuk penyelidikan perubatan. Kepalanya dibalsem dan disimpan di Muzium of Anatomy di Paris. Tetapi pada tahun 2000, didapati rekod yang menyebutkan bahawa kepala itu telah hilang, kemungkinan terjadi pada awal 1954, apabila muzium itu pindah
lokasi.


3. Rakaman Martin Luther King

Sealed Sampai: 2027
Pendeta Martin Luther King, Jr., Ph.D. (Lahir di Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat, 15 Januari 1929 - meninggal di Memphis, Tennessee, Amerika Syarikat, 4 April 1968 pada umur 39 tahun) adalah penerima Nobel, paderi Baptis dan aktivis hak asasi manusia warga Afrika-Amerika.
Fakta Menarik: Ralph Abernathy adalah rakan sekerja dekat King dalam gerakan hak-hak sivil. Dalam otobiografinya berjudul "Dan Walls Came Tumbling Down", dia menyebutkan bahawa king adalah seorang mata keranjang "". Ia juga menulis tentang rakaman Surveillance: "Aku ingat khususnya apabila tinggal di Hotel Willard di Washington, di mana mereka tidak hanya menyimpan dalam audio, tetapi juga peralatan video. Kemudian, setelah mengumpulkan cukup dari 'bukti' yang akan berguna, mereka mula mengedarkan pada wartawan, ahli undang-undang, Saat tidak ada seorang pun akan melakukan pekerjaan kotor Hoover, seseorang di FBI mengumpulkan rakaman saat-saat yang sangat intim dan menghantarnya ke Martin. Malangnya - dan mungkin juga disengajakan - [isterinya] Coretta menerima rakaman dan meyetelnya terlebih dulu.


2 Tenggelamnya (Kapal) RMS Lancastria

Sealed Sampai: 2040
Pada Jun 1940 17, kapal Lancastria adalah kapal untuk mengambil pasukan Inggeris dan pelarian awam, termasuk wanita dan kanak-kanak-kanak-kanak dari Perancis. Pada 06:00, Kapten Rudolf Sharp menerima arahan untuk memuat pasukan dan pelarian sebanyak mungkin, dan mengabaikan undang-undang antarabangsa tentang batas penumpang. saat makan siang, di atas geladak penuh sesak dengan penumpang antara 6,000 hingga 9,000 tentera dan pelarian. tetapi tidak menawarkan kapal pendamping. Pada 03:48, sebuah pengebom Jerman muncul dan menjatuhkan empat bom yang merobek Lancastria. Dalam masa 20 minit, kapal pun tenggelam, dengan 4,000 mangsa. Laporan rasmi ini insiden mengerikan itu dikurung selama 100 tahun di bawah Undang-Undang Rahsia Rasmi.
Fakta Menarik: Winston Churchill akan menyembunyikan berita itu dari masyarakat, berfikir bahawa untuk mendedahkan kebenarannya akan merosakkan moral awam. Dia berkata, 'Surat khabar sudah mendapat bencana (berita), sekurang-kurangnya untuk hari ini.


1.Insiden Friendly Fire Terburuk

Sealed Sampai: 2045
tragedi yg sgt memilukan hati dengan kerugian yang sangat besar, tetapi tetap hanya sedikit yang dikenali dalam sejarah Dunia II Perang, dan jarang muncul dalam buku-buku sejarah. Hal itu terjadi pada tarikh 3 Mei 1945, empat hari selepas Hitler bunuh diri, dan empat hari sebelum penyerahan tanpa syarat Jerman. Setelah berlangsung tahun kekejaman Nazi, ribuan tahanan kem tahanan yang dimuatkan ke dua kapal Jerman di Lubeck Bay, Arcona Cap dan Thielbek. Angkatan Udara United memerintahkan komandan untuk memberi serangan, mereka berfikir akan membebaskan pegawai OSS (operational strategic services) inggeris, The Thielbek, penuh dengan 2.800 tahanan (inggeris), dan tenggelam hanya dalam 20 minit, membunuh semua tawanan yang nyata2 adalah teman2 mereka sendiri
Fakta menarik: seminggu selepas tenggelam, tubuh mangsa terdampar, dan dikumpulkan dan dikuburkan dalam sebuah kuburan beramai-ramai dalam satu lubang di Neustadt di Holstein. Selama hampir tiga puluh tahun, bahagian tengkorak yang terdampar, sampai penemuan terkini, oleh seorang kanak-kanak dua belas tahun, pada tahun 1971.