viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Friday, September 28, 2012

6 Suku Yang Mempunyai Ilmu Sihir Terkuat

1. Gypsy

Kata Gypsy adalah berasal dari lepasan Mesir, tetapi yang paling baik dilaksanakan untuk difahami adalah Gypsy sebagai pengembara, bangsa misteri, tersebar di seluruh Eropah dan bahagian Asia, Afrika, dan Amerika. Sebenarnya suku Gypsy adalah orang yang tidak mempunyai rumah kekal, atau disebut nomaden. Tetapi jika saja kita memalukan mereka, maka mereka pun tidak segan-segan mengeluarkan kata-kata berbau kematian kepada kita ..

Sihir:
Mungkin Lamia merupakan sihir yang paling buruk yang digunakan orang Gypsy. Biasanya sihir ini digunakan untuk hukuman. Cara kerjanya adalah dengan mengambil sesuatu milik kita, entah kancing, pena, dll, dan mengucapkan mantra kepada benda tersebut. Lamia va lua sufletele lor,? I le pun în locul s? U în cazul în care sufletele nu va fi din nou reîncarnare (Lamia mengambil jiwanya setelah beberapa hari, dan membawanya ke azab tak berujung). Satu hal yang perlu diingat, jangan tertipu oleh dandanan mereka.


2. Indian

Suku Indian adalah sejarah suku, bangsa, atau kumpulan lain atau komuniti masyarakat adat di Amerika. Beberapa suku Indian diiktiraf di peringkat negara bahagian dengan menggunakan prosedur yang ditakrifkan oleh pelbagai negara, tanpa memperhatikan pengakuan persekutuan. Suku-suku lain yang tidak dikenali kerana mereka sudah tidak ada lagi sebagai suatu kelompok yang terancang atau kerana mereka belum menyelesaikan proses perakuan yang ditubuhkan oleh badan kerajaan yang berkenaan.

Sihir:
Sihir terjahat masyarakat pedalaman Amerika ini adalah Na Munda. Ini berbeza dengan voodoo yang ada di Haiti. Biasanya suku Indian melakukan sihir ini dengan memanggil arwah dengan menggunakan badan mereka dengan nyanyian atau mantra dan tarian-tarian khusus. Sihir ini akan menyebabkan kematian tanpa bekas. Belakangan ini sihir ini juga digunakan untuk menyembuhkan dan peramalan.


3. Bulgarian Mystery

Bulgarian Mystery merupakan kumpulan orang dari Bulgaria yang mempunyai sihir peringkat tinggi jarak jauh. Sihir ini digunakan untuk perebutan wilayah pada zaman pembahagian daerah di Eropah Timur.

Sihir:
Sihir yang paling dahsyat masyarakat Bulgaria adalah nyanyian. Malka Moma yang dinyanyikan dengan nada tinggi merupakan sihir yang unik dan berbeza dari suku yang lain. Tetapi, sekarang sihir ini sudah tidak ada lagi. Sekarang sudah dijadikan budaya masyarakat Bulgaria dalam menyanyi, kerana sihir ini termaksud sihir nyanyian yang indah.

4. Kiyuku

Kiyuku adalah nama dari sebuah suku di Afrika, merupakan pecahan dari Murci dan Dassanech. Kiyuku mencari tempat dengan cara berpindah-pindah dari kawasan Africa sampai ke Habsyah.

Sihir:
Sihir yang dimiliki adalah Kiyuku Dancer atau tarian Kiyuku. Masyarakat tempatan sendiri belum mengetauhi dengan jelas apa yang dimaksudkan dengan tarian tersebut. Ada yang bilang menurunkan hujan, Santet, bahkan ada beberapa yang mengatakan orang-orang ini dapat mengubah padang pasir menjadi salji.


5. Mayan

Mayan merupakan kumpulan orang-orang luar biasa yang berada di pedalaman hutan Mexico dan Guatemala. Merupakan suku yang paling moden pada zaman tersebut kerana sudah dapat mengira kalendar bintang, dan merupakan ahli matematik.

Sihir:
Jangan berfikir bahawa Maya hanya suku yang mempunyai kemampuan mengira saja, Toltec adalah nama, atau gelaran kepada tertua Maya, atau boleh disebut orang bijak. Mereka mempunyai kemampuan boleh memanggil hujan, kekuatan dalam perang, dan membentuk matahari dengan melakukan sembahan berupa jantung manusia yang tidak lain berasal dari suku mereka atau musuh. Suku inilah yang memerangi bangsa Indian.


6. Maasai

Maasai merupakan suku yang berasal dari Kenya. Arrogant, Fearless, dan Free, merupakan gelaran yang sesuai bagi mereka. Selama 100 tahun, Maasai tidak mengambil atau terpaku kepada peraturan, damai dalam berperang, Wang untuk hidup, dan sebagainya.

Sihir:
Maasai tidak berdasarkan kepada sihir dan guna-guna. Mereka cenderung berdoa dan mempunyai dewa yang bernama enkai. Tidak hairan kenapa suku Maasai dinamakan "Warriors". Konon dengan bantuan dari enkai, mereka boleh berlari secepat singa dan juga menjadi kebal ..

DBS