viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Thursday, November 22, 2012

10 Manusia Kembar Paling Terkenal Di Dunia

Memberi kelahiran kepada satu orang bayi kelihatannya cukup untuk satu set orang-tua, tetapi bagi orang lain, mereka dihormati dengan keajaiban boleh putus kelahiran kepada kembar. Di today s dunia, itu kelihatannya bahawa semakin wanita sedang mempunyai kembar lalu pernah terlebih dahulu. It s mengatakan bahawa ada 1 dari 80 kesempatan memberi kelahiran kepada kembar. Di waktu kuno dan di today s dunia, ada banyak sekali kembar yang sudah mencapai garis terdepan dan dapat memberikan kesan di sejarah. Beberapa kembar ini you've sangat pasti mendengar, sedangkan orang lain mungkin tidak begitu menonjol di fikiran anda. Setidak-tidaknya, semua kembar ini sudah membuat semacam kesan di dunia.

10. JACOB AND ESAU


Sedangkan tak ada yang paling terkenal di antara semua kembar mereka sudah mungkin menjadi kembar pertama dipikul. Kembar adalah anak Issac dan Rebekah. Rebekah sudah tak dapat menjadi hamil sampai diberkati oleh Tuhan. Esau ialah firstborn dan ialah oleh kerana itu berderet untuk mendapat sebahagian besar warisan. Esau wasn't tidak mendapat manfaat dengan perisikan, tidak sepertinya bijaksana saudara laki-laki Jacob, dan bertukarnya birthright untuk sop. Itu adalah makan mahal untuk yakin. Jacob juga memperdayakan bapak buta mereka ke dalam memberi dia pemberkatannya lebih baik daripada Esau. Tak ada saudara laki-laki yang paling peduli, tetapi akhirnya dia bermimpi di mana Tuhan berbicara dengannya dan mula mengikuti Tuhan. Dia mempunyai 12 orang anak lelaki dan namanya ditukar kepada Israel. Anak lelakinya menjadi dikenali sebagai "The 12 Suku Israel.

9. THE KRAY BROTHERS


Kembar ini adalah pasti yang paling terkenal buruknya di atas senarai. Kray Brothers menjadi tenar kerana menjadi pelaku organized kejahatan selama 1950s-1960s di sebelah timur Akhir di London. Ronnie, paranoid skizofrenik, dan Reginald hidup dengan keganasan, sering mengambil bahagian di pembakaran, penyiksaan, serangan, rompakan bersenjata, dan pembunuhan banyak, termasuk George Cornell dan Jack McVitie. Meskipun ada alam keras dan kasar mereka, kembar boleh didapati melewatkan waktu dengan penghibur yang sangat popular seperti Judy Garland dan Frank Sinatra. Pada 1968, kembar ditahan dan dijatuhi hukuman seumur hidup hukuman penjara dan mempunyai kedua sejak mati.

8. ROMULUS AND REMUS


Di mitologi kuno Rom, Romulus dan Remus adalah saudara laki-laki kembar yang dilahirkan kepada Vestal Virgin Rhea Silvia dan Marikh, tuhan perang. Sebagai latihan biasa di Rom pada saat itu, dua orang anak laki-laki itu ditinggalkan di lokasi terpencil sewaktu mereka tak diingini. Pada waktunya, kedua ditemui oleh dia-serigala, yang menjaga mereka seolah-olah dia boys 'ibu. Sesudah bertambah besar, pasang mendirikan Bandar baik Rom, yang akan menjadi empayar marak. Tetapi, anak laki-laki kembar segera akan membantahkan negeri, dan di akhir Remus dibunuh oleh Romulus, mungkin menyediakan untuk sebab mengapa Rom disebutkan sebagai itu ialah.

7. APOLLO AND ARTEMIS


Apollo dan Artemis, anak lelaki dan anak perempuan Leto dan Zeus, adalah dua bilangan yang sangat penting dan popular di mitologi Yunani. Mereka adalah kembar dan dibawa di pulau Delos. Artemis dikatakan kepada kebanyakan orang Yunani semua tuhan. Dia adalah seorang pemuzik dan biasanya dilihat dengannya keemasan lyre. Dia menguasai ikatan simpul perak dan mengajar ubat dan penyembuhan, tetapi adalah juga tuhan cahaya dan kebenaran. Artemis adalah saudara perempuannya yang adalah dewi hal liar, termasuk memburu. Dia adalah dewi murni dan adalah dewi bersalin, sewaktu Leto tidak mengalami rasa sakit kalau melahirkannya. Tetapi, dia adalah juga seorang prajurit yang meminta balas dendam.

6. PUSINGAN AND TIKI BARBER


Mungkin atletik terdapat dalam keluarga, sekurang-kurangnya dengan identik kembar Pusingan dan Tiki Barber yang kelihatannya menjadi kes. Di satu titik, baik laki-laki adalah pemain football profesional di NFL mahupun kedua yang melakukan semacam penyiaran. Pusingan berusaha mengundang Tampa Bay Buccaneers sedangkan Tiki berusaha mengundang Raksasa New York. Kembar menjadi terkenal begitu mereka memulakan kerjaya mereka di NFL, dan hari ini masih membuat seorang mayor bertembung pada penggemar masyarakat dan football sama. Pusingan adalah seorang penulis surat untuk Today 's Show sedangkan Tiki melewatkan waktu sebagai seorang wartawan sukan. Tak ada banyak kembar mempunyai garis edar kerjaya mirip seperti itu!

5. CHANG AND ENG BUNKER


Kembar Lubang Perlindungan dibawa Mei di 11, 1811 di Siam, yang dikenali Thailand. Sejak kedua dipikul di Siam dan disambung oleh sepotong tulang rawan di tulang dada, keadaan mereka menjadi dikenali sebagai kembar Siamese. Saudara laki-laki kedua yang mempunyai hati, tetapi mereka digabungkan. Di today s dunia, kembar dengan mudah sudah boleh terpisah, tetapi ke-19 abad ubat wasn't muat untuk pembedahan sejenis itu. Saudara laki-laki yang ditunjukkan selama tur dunia selepas ditemui oleh Robert Hunter, tetapi segera setelah bulu burung tetap dan menjadi warganegara Amerika Syarikat. Baik laki-laki dapat berkahwin dan malah mempunyai anak. Saudara laki-laki Lubang Perlindungan terkenal kerana menjadi pasang dikenali secara luas kembar Siamese yang pertama. Di 1874 Chang sudah kena radang paru-paru dan meninggal, tetapi Eng masih hidup. Doktor menawarkan diri untuk memisahkan mereka tetapi Eng menolak, meninggal selepas tiga jam.

4. JENNA AND BARBARA BUSH


Jenna dan Barbara Bush membuat senarai sewaktu mereka adalah "The First Twins. "The Bush anak perempuan adalah kembar pertama untuk pernah tinggal di Rumah Putih. Mereka dibawa November di 25, 1981 dan ialah satu-satunya anak George W. dan Laura Bush. Selama tinggal mereka, saudara perempuan menerima beberapa aktiviti seperti tulisan buku, mengurus peristiwa presiden, dan menolong dengan kempen yang berurusan dengan belajar. Walaupun kembar sejak sudah pindah dari Rumah Putih, mereka memberikan nasihat kepada pendatang baru.

3. ROBIN AND MAURICE GIBB


Robin dan Maurice Gibb adalah pasti beberapa orang yang paling berpengaruh di dunia, walaupun ada fakta bahawa mereka adalah kembar. Berasingan menjelang hanya 35 minit, kembar akan meronda di sejarah dengan membuat gerombolan terkenal yang duniawi Lebah Menggesa. Sesudah memberikan gerombolan mereka kesempatan Australia, kembar dan saudara laki-laki lain, Barry Gibb, akhirnya membuat terobosan sesudah pergi ke England. Bee Gees sejak sudah menang sembilan Grammy Awards, lima Pengahargaan Muzik Amerika, Pengahargaan Muzik Dunia, dan banyak sekali pelantikan, termasuk sesuatu ke dalam Dewan Muzik Rock-And-Roll Kemasyuran. Malangnya, Maurice Gibb meninggal pada 12 Januari, 2003, sesudah menderita serangan jantung.

2. ANN LANDERS AND ABIGAIL VAN BUREN


Ann Landers dan Abigail Van Buren dilahirkan di Sioux City, Idaho pada 4 Julai, 1918. Meskipun identik kembar, dua orang saudara perempuan itu didn't melihat terlalu banyak yang sama, sebagai Landers mempunyai pembedahan untuk memperbaiki menyimpang sekat. Tetapi, kedua-dua yang dilihat sebagai idola kepada banyak wanita selama masa mereka. Kembar yang dijalankan bersama dan malah mempunyai perkahwinan bersama. Ketika Landers memulakan kolomnya 1955, Abigail juga mengambil keputusan untuk menulis satunya sendiri sesudah menolong saudara perempuannya. Baik wanita akan menjadi kolumnis yang sangat popular dan malah menjadi bersaing di satu titik yang mendorong mereka tidak bercakap dengan satu sama lain selama sekitar 10 tahun. Diketahui bagi Abby mengingati mereka yang terkenal, saudara perempuan seharusnya sudah menerima sekitar 15.000 surat seminggu dengan sekitar 200 juta orang pembaca.

1. MARY KATE AND ASHLEY OLSEN


Terbaik diketahui kerana saling berkongsi bahagian Michelle Tanner di pameran Full House, Mary Kate dan Ashley Olsen pasti satu lebih banyak kembar yang dikenali secara menonjol pada hari ini. Kedua juga nampaknya menjadi kembar yang paling muda untuk menjadi terkenal, secara rasmi disewa sebagai pelakon pada umur sebanyak enam bulan. Sesudah bertambah besar, saudara perempuan terus membintangi banyak sekali filem, televisyen rangkaian, dan lalu terbelah untuk bergerak ke atas kerjaya mereka sendiri. Saudara perempuan juga mempunyai boneka, garis membajui, dan barang lain di nama mereka yang terus disimpan mereka di lampu sorot.

DBS