viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masuk



Listen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin Streaming



Listen My Radio at Facebook or Here




















Thursday, December 20, 2012

Video perempuan gaduh di tempat ramai

Macam ni lah kalau x de malu...gaduh di tempat orang ramai...

Video akibat x mematuhi lampu isyarat

Hati2 di jalan raya..jgn sampai yang macam satu ini...

Video orang kena tetak

Video orang kena tetak... Ada berani tengok lah

Wanita di langgar taxi

Wanita di langgar taxi... ngeri

Video Dera Kanak-Kanak

Kesian kan budak ni...


DBS

Friday, December 7, 2012

Surat Cinta Lawak



Khusus bagi pasangan bercinta .... mana tau pasangan / isteri /suami anda merajuk hati ... apa kata antar surat sebegini !! pasti pasangan anda akan mencubit-cubit manja dengan sebab tak tahan nak ketawa...

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu. Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.
Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi.
Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.
Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's, Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah GIANT, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?

DBS

Thursday, December 6, 2012

10 Kenderaan Tercepat Di Dunia

1. USS albacore (AGSS-569): Fastest Underwater Vehicle in the World


Pada kelajuan 25 knot di permukaan dan 33 knot saat menyelam, USS albacore (AGSS-569) adalah kenderaan terpantas bawah air di dunia. Kapal ini adalah kapal selam penyelidikan unik yang dipelopori Amerika versi titisan air mata bentuk perut kapal selam moden. Ditetapkan pada tahun 1952 dan dilancarkan pada tahun 1953.

2. Aquada: Fastest Amphibious Car in the World


The Aquada adalah kenderaan amfibi terpantas yang pernah dibuat, dilengkapi dengan HSA (High Speed ​​Amfibi) teknologi dari syarikat Inggeris, Gibbs Technologies. Di darat, ia mampu kelajuan maksimum 160 km / jam atau 100 mph dan 50 km / h atau 30 mph (26 knot) di atas air. Kenderaan dilengkapi dengan pertengahan dipasang enjin petrol V6, yang memandu roda belakang. Ini adalah kenderaan amfibi kelajuan tinggi. Mesin unik ini dikembangkan di Inggeris dan Detroit dan dijangka akan mula dijual di Amerika Syarikat tahun ini dengan harga $ 85,000.

3. Bob Windt s Hovercraft: Fastest Hovercraft in the World


The World 's Hovercraft Speed ​​Record pada 18 September 1995 yang diadakan di Portugal dimenangkankan oleh Bob Windt dari AS dengan kelajuan 137,4 km / jam atau 85,87 mph. Windt bekas jurutera penerbangan di McDonnell Douglas, adalah pengasas Universal Hovercraft dan dianggap sebagai "sang godfather" hovercraft peribadi oleh Saluran Belajar Junkyard Wars.

4. Bentley Continental GT: Fastest Car on Ice


Bentley Continental GT saat ini adalah kereta terpantas di dunia dilandasan es memecahkan rekod sebelumnya 296 km / h (184 mph) dicapai oleh Bugatti EB110 Supersport. Kereta mengagumkan ini dilengkapi dengan 6.0L,
twin-turbocharged W12 engine, menghasilkan 552 hp (412 kW) dan dengan kelajuan tertinggi dari 198 mph (319 km / jam). Pada tahun 2007, Bentley Continental GT Speed ​​dipandu oleh empat kali World Rally Champion Juha Kankkunen catatan kelajuannya pada landasan beku ais di Laut Baltik dekat Oulu, Finland Itu rata-rata 321.6km / h (199,86 mph) dalam kedua-dua arah pada "kilometer terbang ", mencapai kelajuan maksimum 331 km / h (207 mph).

5. Hayabusa: Fastest Motorcycle in the World


Hayabusa direka oleh Suzuki adalah motor terpantas di dunia. dengan mesin 1300CC menghasilkan 175 horsepower dan mempunyai batas kelajuan sehingga 189 mph. Hayabusa bererti Peregrine Falcon dan juga dikenali sebagai GSX1300R di beberapa negara. pertama kali diperkenalkan oleh motosikal Suzuki pada tahun 1999. Mempunyai 1340 cc (81,7 cu in) inline-4 mesin dan diuji secara konsisten pengeluaran sebagai motosikal terpantas di dunia. modelnya yg tahun 2008 dijual US $ 11.999.

6. Kenworth T400 bandag Bullet: Fastest Truck in the World


Bandag Bullet yang memecahkan rekod dunia untuk satu kilometer lari. Dengan berasaskan Lapan tan T400 Kenworth bandag Bullet melaju mulai kilometer 18,6 saat dengan kelajuan terminal lebih dari 300 km / jam.
Truck ini boleh secepat itu kerana mempunyai dua twin-turbo, nitro disuntik V8 enjin diesel dengan jumlah kapasiti 24 liter (1500 cubic inches), yang menghasilkan 1100bhp dan 5.600 ft / lb tork masing-masing.

7. SSC Ultimate Aero: Fastest Car in the World


SSC Ultimate Aero dengan kelajuan yang tercatat terpantas 413 km / jam atau 257 mph saat ini merupakan kereta terpantas di dunia pengeluaran kereta. Berbekal Twin-Turbo V8 Engine dengan hp 1183 dan dibanrol dengan harga asas $ 650,000. Disahkan pada tahun 2007 oleh Guinness World Records, SSC Ultimate Aero mengambil pimpinan sebagai kereta terpantas di dunia mengalahkan Bugatti Veyron.

8. TGV (Train a Grande Vitesse): Fastest Conventional Train in the World


TGV Prancis (Train a Grande Vitesse) adalah kereta konvensional terpantas di dunia, dengan menggunakan logam powered roda naik di rel logam. Pada April 2007, TGV memecahkan rekod 1990-nya sendiri dengan kelajuan baru 574,8 km / jam 357,18 mph.Namanya boleh diertikan "kereta berkelajuan tinggi" dalam bahasa Perancis Ini juga memegang dunia kelajuan rata-rata tertinggi
untuk Pengangkutan perkhidmatan penumpang biasa .

9. JR-Maglev: Fastest Non-conventional Train in the World


Jepun mempunyai JR-Maglev, kereta non-konvensional terpantas di dunia, dengan kelajuan mencapai 581 km / h (361 mph) pada medan laju magnet-pelantikan. Catatan ini dicapai pada 2 Disember 2003. Catatan ini adalah rekod dunia kelajuan untuk menguji kereta api dalam keadaan berisi penumpang.

10. Thrust SSC: Fastest Land Vehicle in the World


The Thrust SSC (Supersonic Car) buatan Inggeris yang dirancang dan dibina sebagai jet kereta. Kenderaan cepat luar biasa ini memegang the World land Speed ​​Record, yang ditetapkan pada 15 Oktober 1997 Ini mencapai kelajuan 1.228 km / jam atau 763 mph dan menjadi kenderaan pertama di darat secara rasmi memecahkan Sound Barrier. Kereta ini dipandu pertama kali oleh Andy Green di Black Rock Desert, Nevada, USA. Hal ini disokong oleh dua afterburning Rolls-Royce Spey enjin turbofan, seperti yang digunakan di British F-4 Phantom II jet pejuang. Benda canggih ini mempunyai 16,5 m (54 kaki) panjang, 3.7 m (12 kaki) lebar dan berat 10,5 tan (10,7 t). Didukung dengan mesin kembar yang membangunkan dorongan 223 kN (50,000 lbf) dan membakar sekitar 4 Imperial galon per detik (18,2 l / saat atau 4,8 US galon / s). penggunaan bahan bakar adalah sekitar 5.500 l/100 km atau 0,04 mpg US

DBS

20 Tahun Membelah Bukit Demi Cinta

Sebuah kisah kepahlawanan sejati diperlihatkan seorang lelaki India. Kerana ia bekerja tanpa pamrih, bukan demi gelaran 'pahlawan', tak mengeluh sedikit pun ketika tak ada orang yang membantu. Yang penting, orang ramai boleh mengambil manfaat dari hasil kerjanya. Beginilah kisahnya.

Dashrath Manjhi tinggal di sebuah kampung terpencil dan terasing dari daerah lain. Ini kerana letak desanya yang dikelilingi oleh bukit-bukit berbatu terjal. Tidak ada sekolah, pasar, rumah sakit, dan tempat-tempat kemudahan awam yang lain di kampung ini. Sehingga untuk ke pelbagai tempat, para penduduk perlu mendaki dan menuruni bukit begitu jauh.


Sudah sering para penduduk setempat menyampaikan keprihatinan mereka kepada pihak kerajaan, para warga minta agar di desa mereka dibina jalan. Namun permintaan itu sia-sia belaka, kerajaan tak pernah mengabulkannya. Mungkin kerana sulitnya struktur geografi di desa itu.

Pelbagai usaha cuba dilakukan warga desa untuk membuka jalan baru, namun semuanya gagal. Sampai pada akhirnya seorang Dashrath Manjhi mengambil inisiatif sendiri dan mula melakukan pekerjaan selevel "Hercules".

Dashrath Manjhi menghabiskan masa selama 20 tahun untuk membuat jalan yang selama ini dia dan seluruh warga desa minta kepada pemerintah.

Bermodalkan alat seadanya seperti pahat, Dashrath Manjhi berjaya membelah bukit batu menjadi dua bahagian.

Jalan yang terbentuk dari terbelahnya bukit ini cukup lebar untuk boleh dilalui motosikal dan gerobak pengangkut barang.

Apa yang membuat Dashrath Manjhi mampu melakukan pekerjaan yang sangat berat ini selama 20 tahun?

Menurutnya, rasa cinta kepada istrinyalah yang telah memberinya kekuatan untuk memulakan pekerjaan berat ini, walaupun dia tidak lagi hidup untuk menyaksikan hasil dari jerih payahnya.


"Isteriku, Faguni Devi, terjatuh dan cedera parah apabila melintasi bukit ini. Pada waktu itu dia bermaksud membawakan air minum untukku. Saya bekerja di sebuah ladang yang terletak di balik bukit ini. Itulah hari di mana saya memutuskan untuk memahat bukit ini dan menjadikanya sebuah jalan . " Kata Dashrath Manjhi.

Isteri Dashrath Manjhi meninggal kerana jatuh sakit dan tidak sempat di bawa ke rumah sakit mengingat sulitnya perjalanan yang harus di tempuh antara desa mereka dengan Rumah Sakit.

"Cinta saya kepada isteri saya adalah percikan awal yang telah menyalakan api keinginan saya untuk memahat jalan ini. Tetapi keinginan melihat ribuan penduduk kampung melintasi bukit bila-bila pun mereka mahu, membuat saya sanggup bekerja selama bertahun-tahun tanpa ada rasa takut dan bimbang."

Dia juga mengatakan bahawa waktu pertama kali memulakan pekerjaan ini, ia hanya sendirian. "Pada awalnya kebanyakan penduduk kampung mengejek apa yang saya lakukan, tapi lama-kelamaan mereka mula menyokong saya. Ada yang memberi makanan, ada juga yang membelikan peralatan untuk saya bekerja."

"Apa yang saya lakukan adalah untuk semua orang. Ketika Tuhan bersamamu, tidak ada yang boleh menghentikanmu. Aku tidak takut akan dijatuhkan hukuman oleh kerajaan atas pekerjaanku ini, sama seperti aku juga tidak mengharapkan ganjaran apa-apa dari Kerajaan, tutur Dashrath Manjhi.

Ironisnya, Dashrath Manjhi tidak menerima pengakuan apa-apa dari pihak Kerajaan, bahkan ketika ia meninggal dunia di tahun 2007, ia hanya menerima pengurusan pengkebumiannya oleh negara, tidak lebih.

Cinta memang boleh membelah gunung. Cinta pula yang boleh menjadikan bumi tempat tinggal yang lebih baik bagi semua insan.

DBS

Smile Chat FACEBOOK Terbaru

Copy & Paste kode nye yang dalam kotak...

Caranya... tekan dalam kotak sampai higlight kemudian tekan Ctrl + C
Kemudian ke kotak chat facebook boleh tekan Ctrl + V
Atau tekan paste...






























































































































































Selamat Mencuba!!!