viglink

Facebook like


Logo

Image by FlamingText.com

Enable clik

Info masukListen My Radio at Facebook or Here

Background

Tweet Terbang

online

wibiya widget

Change colour

Silahkan Pilih Warna Background

Follow


Tulisan Ketik

Terima Kasih Dah Berkunjung di http://www.boynordin.blogspot.comSilahkan Anda Bagi Komen Ya...

Radio Boy Nordin StreamingListen My Radio at Facebook or Here
Saturday, February 16, 2013

Pengakuan Agen CIA Mengenai Insiden UFO Roswell


Pada 8 Julai 1947 silam, insiden menghebohkan berkaitan unidentified flying object (UFO) terjadi di Roswell, New Mexico.

Di tengah badai besar, ditemui sebuah pesawat berbentuk mirip piring terbang, keadaannya rosak teruk. Ada tiga jasad mirip manusia berpakaian metalik di sekitarnya. Banyak orang menduga, itu adalah UFO, namun kerajaan Amerika Syarikat mengumumkan itu adalah belon udara.

Baru-baru ini dalam peringatan 65 tahun insiden Roswell, seorang agen Central Intelligence Agency (CIA) buka mulut soal insiden itu, sekaligus menguak laporan rahsia CIA. Ia mengatakan, "itu benar-benar berlaku."

Chase Brandon, nama agen yang telah 35 tahun berkhidmat di badan perisikan itu berkata, maklumat soal Roswell tersembunyi di peti besi rahsia di ibu pejabat CIA di Langley. "Di kawasan peti besi, ada satu tempat yang menarik perhatian saya. Kerana ada tulisan: Roswell. Aku memporak-perandakan apa saja di dalamnya, lalu mengembalikan semula kotaknya ke rak," kata dia.

Namun, ia tak mahu mendedahkan secara terperinci apa yang ada dalam kota itu. "Ada beberapa material bertulis dan sejumlah foto. Itu saja, aku tak akan merinci apa saja yang ada dalam kotak itu," kata dia pada Huffington Post .

Yang pasti, ia menambah, "itu bukan belon udara, yang benar adalah laporan pertama," kata Brandon. "Itu adalah kapal yang bukan berasal dari planet ini." Juga jasad-jasad yang ada di dalamnya, benar sesuai dugaan.

Selama 25 tahun tugasnya di CIA, Brandon menyertai dalam korps elit Clandestine Service. Tugasnya menyamar, melakukan operasi rahsia berkaitan keganasan antarabangsa, perdagangan dadah global, penyeludupan senjata, dan operasi antigerilya.

Saat insiden Roswell terjadi, pihak tentera mengeluarkan keluaran: "Sekian banyak khabar angin tentang piring terbang menjadi kenyataan kelmarin, apabila petugas perisikan 509th Bomb Group dari Eighth Air Force, Roswell Army Air Field cukup beruntung boleh mendapatkannya. "

Dalam 24 jam kemudian, tentera mengubah cerita itu dan berkata, objek yang awalnya dikira piring terbang adalah belon cuaca yang jatuh di ladang berdekatan. Hebatnya, media dan orang awam kala itu menerima penjelasan tersebut tanpa soalan.

Sebelumnya, sebuah dokumen yang dikeluarkan FBI menguatkan cerita Brandon, atau sekurang-kurangnya, menyokong anggapan bahawa pihak berkuasa AS sengaja menutupi kaitan dengan alien atau makhluk ekstraterresterial.

Di dalam memo berjudul "Piring Terbang" , bagi pengarah FBI pada tahun 1950, agen Guy hottel, mendedahkan investoigator Angkatan udara sedang menyiasat tiga benda yang disebut p iring terbang yang ditemui di New Mexico.

Ia menggambarkan benda itu berbentuk lingkaran, yang bahagian tengahnya cembung, kira-kira berdiameter 50 kaki atau 15 , 2 meter. "Masing-masing mengandungi satu jasad mirip manusia, tang tingginya hanya 3 kaki atau 0,9 meter."

Tubuh-tubuh itu mengenakan kain metalik yang mempunyai tekstur yang sangat halus. Mirip pakaian yang digunakan juruterbang ujian.

DBS